“Gelukkig is het sentiment richting vrouwen in deze branche de afgelopen jaren wel sterk verbeterd”  – TBM (2024)

De vrowelijke kijk kan innovatie versnellen en is alleen daarom al zo belangrijk, stelt Nicole Kalkman, CCO van Fore Freedom. Aan de andere kant kan het ook voordelen hebben om als vrouw te werken in een tech omgeving, weet ze uit ervaring.

Wat inspireerde je om een carrière in de Tech sector na te streven, en welke obstakels heb je overwonnen?

“Al vanaf de start van mijn carrière, naast mijn studie werk ik in de tech industrie. Op 18-jarige leeftijd ben ik begonnen bij KPN als verkoopadviseur en tegenwoordig ben ik medeoprichter, medeaandeelhoudster en CCO (chief commercial officer) bij zakelijk glasvezelaanbieder Fore Freedom. De sector biedt mij constante uitdaging om altijd goed op de hoogte te zijn en te blijven.

Ik heb Fore Freedom 14 jaar geleden mede opgericht, omdat wij zagen dat er behoefte was aan betaalbare glasvezelverbindingen voor het middensegment. Daar was destijds geen partij voor, alle andere aanbieders waren gericht op de (grote) corporates. Door het bundelen van de krachten van ons eigen aannemersbedrijf, ons eigen ingenieursbureau, sales en de collectiviteit van ondernemers kunnen we glasvezel voor een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Het grootste obstakel wat ik heb overwonnen is dat men in het algemeen niet verwacht dat je als vrouw in de tech voldoende technische en inhoudelijke kennis hebt, waardoor je jezelf echt moet bewijzen. Zeker als het gaat om zakelijke glasvezelverbindingen, omdat dit echt de levenslijn is van een onderneming. Gelukkig is het sentiment richting vrouwen in deze branche de afgelopen jaren wel sterk verbeterd.”

Daarnaast heeft het ook voordelen om als vrouw in de tech sector te werken. Je hebt een hogere gunfactor, zeker als je over de juiste kennis beschikt. Je komt ook makkelijker bij een potentiële klant binnen als vrouw. En ik merk dat er minder snel nee gezegd wordt tegen een vriendelijke dame aan de telefoon dan tegen de zoveelste mannelijke salesman.”

Zijn er specifieke vrouwen in de tech die jou inspireren of gediend hebben als mentors? Hoe belangrijk is mentorship voor vrouwen in de tech?

“Helaas heb ik tijdens mijn carrière geen andere vrouwen in de tech in mijn omgeving gehad die konden dienen als mentor. Wél heb ik enorm veel gehad aan de steun en kennis van een aantal mannelijke collega’s. Gelukkig komen er steeds meer vrouwen in leidinggevende posities in technologiebedrijven, wat leidt tot meer rolmodellen en mentors. Inmiddels hebben we ook bij Fore Freedom een aantal vrouwen werken die erg succesvol zijn.”

Hoe kunnen we de diversiteit en inclusie in de Tech sector vergroten, en wat zijn jouw ervaringen op dit gebied?

“Ik denk dat we moeten beginnen bij vrouwen zelf: wij moeten geen vooroordelen over elkaar hebben. We willen heel graag dat er meer vrouwen aan de top zitten, maar gaan er meestal niet vanuit dat een vrouw de CCO of CEO van een onderneming is. Als ik voor een eerste kennismaking langskom, denken vrouwen bijvoorbeeld vaak dat ik de marketing manager of een accountmanager ben, in plaats van de CCO, medeoprichter en medeaandeelhouder.

Vrouwen krijgen bij Fore Freedom natuurlijk wel dezelfde kansen als mannen. Binnen ons bedrijf behoort inclusie tot de kernwaarden: iedereen is welkom, heeft dezelfde kansen en mag zichzelf zijn. Dit betekent ook dat we grenzen hebben en niet alles tolereren. Hierdoor hebben we een heel fijne werksfeer.”

Nicole Kalkman is CCO en aandeelhouder van Fore Freedom. De onderneming investeert, ontwerpt, bouwt en onderhoudt open glasvezelnetwerken voor de zakelijke markt.

Wat zijn volgens jou de meest belangrijke technologische ontwikkelingen binnen de Tech sector op dit moment, en hoe zie je de rol van vrouwen daarin?

“Ik denk dat het inzetten van Artificial Intelligence op dit moment een van de meest interessante ontwikkeling is. Onlangs waren we uitgenodigd in Hongkong en Shenzhen waar we hebben mogen zien hoe AI ingezet kan worden voor economische ontwikkeling en veiligheid in een land. Vrouwen spelen een steeds prominentere rol in het vormgeven van de toekomst en van technologie in het algemeen. Door de vrouwelijke blik en bijdrage versterken we met z’n allen de innovatie en maken we de sector representatiever voor de samenleving als geheel.”

Wat zou je jonge vrouwen willen adviseren die geïnteresseerd zijn in een carrière in de Tech sector?

“Blijf altijd jezelf, wees zelfverzekerd en communiceer op een positieve manier. Zorg ervoor dat je volledig up-to-date bent qua kennis van het product of de dienstverlening en misschien wel de belangrijkste: doe het gewoon. Ga gewoon werken in deze sector, want het is een hele fijne. De diversiteit aan mensen en de voortdurende behoefte aan kennis maken de tech-sector dynamisch en boeiend, wat mij motiveert om elke dag het beste uit mezelf en het team te halen.”

Gerelateerd

“Gelukkig is het sentiment richting vrouwen in deze branche de afgelopen jaren wel sterk verbeterd”  – TBM (2024)
Top Articles
OC executor admits to embezzling nearly $6 million from wealthy clients’ estates - Anaheim news - NewsLocker
Local 20 40 Shipping storage containers container for Rent or Sale - general for sale - by dealer - craigslist
Deshaun Watson Timeline: What Has Occurred Since First Lawsuit Filed
Realidades 2 Capitulo 2B Answers
29 Best Free Sports Streaming Sites | Sept. 2024 (No Ads!)
Foodsmart Jonesboro Ar Weekly Ad
Hydro Quebec Power Outage Map
Word Jam 1302
Bingo Kans Berekenen
Food And Grocery Walmart Job
Omni Id Portal Waconia
2024 Coachella Predictions
Bakkt Theater Purse Policy
The Big Picture Ritholtz
Sophia Garapetian Twitter
Her Triplet Alphas Chapter 22
Vanity Fair Muckrack
Decree Of Spite Poe
Diablo 3 Legendary Reforge
Only Murders In The Building Wiki
The Star Beacon Obituaries
Erome.ccom
Myhr.bannerhealth.com
Connection | Scoop.it
Eddie Murphy Cast Of Elemental
Christian Horner: Red Bull team principal to remain in role after investigation into alleged inappropriate behaviour
Greet In Cheshire Crossword Clue
When Is Moonset Tonight
Jasper Jones County Trade
Craigslist Lubbick
Nike Factory Store - Howell Photos
Green Warriors of Norway: “Salvage the 67 tonnes mercury bomb now” | Norges Miljøvernforbund
Hyb Urban Dictionary
Ups Access Point Location Hamburg Photos
Philasd Zimbra
Heavenly Delusion Gif
What Does It Mean When Hulu Says Exp
Z93 Local News Monticello Ky
Top Dog Boarding in The Hague with Best Prices on PetBacker
Oreillys Brownwood
Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek - Technische Universiteit Delft - Studiekeuze123 - Studiekeuze123
Zmeenaorrxclusive
Poopybarbz
Noel Berry's Biography: Age, Height, Boyfriend, Family, Net Worth
Lompoc Record Arrest Log
Larry's Country Diner LIVE! - 2024 Tickets - Branson Travel Office
Farmers And Merchants Bank Broadway Va
Cargurus Button Girl
Used Go Karts For Sale Near Me Craigslist
Csuf Mail
Lubbock Avalanche Journal Newspaper Obituaries
Southwest Airlines Departures Atlanta
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5732

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.