Op de Mac in een andere taal schrijven (2024)

Op de Mac in een andere taal schrijven (1)

Op de Mac kun je in een andere taal schrijven met behulp van extra toetsenbordindelingen, die "invoerbronnen" worden genoemd. Om nog andere invoerbronnen te gebruiken, stel je een andere schrijftaal in op de Mac en schakel je over naar die taal wanneer je die wilt gebruiken.

Je kunt via het toetsenbord of het invoermenu snel tussen talen schakelen, of de hoofdtaal blijven gebruiken en via het accentmenu tekens met accenttekens invoeren.

De Mac zo instellen dat je in een andere taal kunt schrijven

  1. Kies op de Mac Apple-menuOp de Mac in een andere taal schrijven (2)> 'Systeeminstellingen' en klik op 'Toetsenbord'Op de Mac in een andere taal schrijven (3) in de navigatiekolom. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)

    Open de instellingen voor 'Toetsenbord'

  2. Ga naar 'Tekstinvoer' aan de rechterkant en klik op 'Wijzig'.

  3. Klik op de knop met het plustekenOp de Mac in een andere taal schrijven (4) en zoek een taal (bijvoorbeeld Chinees, vereenvoudigd). Selecteer een of meer invoerbronnen voor elke taal die je wilt gebruiken.

  4. Klik op 'Voeg toe'.

  5. Om in een andere taal te schrijven, kies je de gewenste taal uit het invoermenu in de menubalk.

    Je kunt op 'Toon Toetsenbordweergave' in het invoermenu klikken om de toetsenbordindeling te zien voor de taal die op dat moment is geselecteerd.

Nadat je een invoerbron hebt toegevoegd, wordt het invoermenu automatisch weergegeven in de menubalk. De taal van de invoerbron wordt automatisch toegevoegd aan de lijst met voorkeurstalen in de instellingen voor 'Taal en regio' en aan je lijst met talen voor de dicteerfunctie (indien beschikbaar) in de instellingen voor 'Toetsenbord'. Je kunt je Mac zo instellen dat die taal in de gebruikersinterface wordt gebruikt en dat je in die taal berichten en documenten kunt dicteren.

Tijdens het schrijven tussen talen schakelen

Tijdens het schrijven kun je tussen talen schakelen door in het invoermenu de gewenste taal te kiezen. Je kunt op de Mac ook instellen dat je met je toetsenbord snel tussen talen kunt schakelen.

  • Het invoermenu gebruiken: Klik op het invoermenu in de menubalk en kies vervolgens een invoerbron. Als een invoerbron gedimd wordt weergegeven, kun je deze niet in de huidige app gebruiken.

    Je kunt ook op Control+ spatiebalk drukken om de laatste invoerbron die je hebt gebruikt te selecteren, of op Control+ Option+ spatiebalk drukken om de volgende invoerbron in het invoermenu te selecteren.

  • De Fn-toets of Op de Mac in een andere taal schrijven (5)-toets gebruiken: In de instellingen voor 'Toetsenbord' kun je een optie kiezen om met de Fn-toets of de Op de Mac in een andere taal schrijven (6)-toets van invoerbron te wisselen. Kies Apple-menuOp de Mac in een andere taal schrijven (7)> 'Systeeminstellingen', klik op 'Toetsenbord'Op de Mac in een andere taal schrijven (8) in de navigatiekolom (mogelijk moet je omlaag scrollen) en stel vervolgens 'Druk op fn-toets' of 'Druk opOp de Mac in een andere taal schrijven (9)-toets' in op 'Wijzig invoerbron'.

    Open de instellingen voor 'Toetsenbord'

    Druk op de toets om over te schakelen naar de volgende invoerbron en al je invoerbronnen (aangeduid met letters of tekens) te tonen in de buurt van de regel waar je aan het typen bent. Blijf op de toets drukken totdat de invoerbron waarnaar je wilt overschakelen is geselecteerd.

  • De Caps Lock-toets gebruiken: Je kunt in de instellingen voor 'Invoerbronnen' een optie instellen om tussen Latijnse en niet-Latijnse invoerbronnen te schakelen met de CapsLock-toets of een speciale taalwisseltoets (bijvoorbeeld " / " op een toetsenbord voor Chinees- Pinyin of Chinees- Zhuyin). Kies Apple-menu> 'Systeeminstellingen' en klik op 'Toetsenbord' in de navigatiekolom (mogelijk moet je omlaag scrollen). Ga naar 'Tekstinvoer' aan de rechterkant, klik op 'Wijzig' en schakel het aankruisvak 'Schakel van en naar [de laatst gebruikte Latijnse invoerbron] met CapsLock' in.

    Open de instellingen voor 'Toetsenbord'

    Druk op de toets om te schakelen tussen een niet-Latijnse invoerbron (zoals Chinees of Koreaans) en een Latijnse invoerbron (zoals Frans of Engels).

  • Werken met de TouchBar: Als je Mac een TouchBar heeft en je de Control Strip hebt uitgebreid met de knop voor invoerbronnenOp de Mac in een andere taal schrijven (10) en/of de handschriftknopOp de Mac in een andere taal schrijven (11), tik je op de knop en vervolgens op de invoerbron die je wilt gebruiken. Zie De TouchBar aanpassen.

De toetsenbordindeling bekijken

Gebruik Toetsenbordweergave om de toetsenbordindeling voor de huidige invoerbron te zien. Dit is handig als je een invoerbron kiest die niet bij je fysieke toetsenbord past. In dat geval kunnen de toetsen die je op het toetsenbord ziet (en indrukt) afwijken van de tekens die worden weergegeven wanneer je typt.

Je kunt de toetsenbordindeling ook bekijken in de instellingen voor 'Invoerbronnen' en zien hoe de indeling verandert wanneer je op speciale toetsen zoals de Option- of Shift-toets drukt.

  1. Kies op de Mac Apple-menuOp de Mac in een andere taal schrijven (12)> 'Systeeminstellingen' en klik op 'Toetsenbord'Op de Mac in een andere taal schrijven (13) in de navigatiekolom. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)

    Open de instellingen voor 'Toetsenbord'

  2. Ga naar 'Tekstinvoer' aan de rechterkant en klik op 'Wijzig'.

  3. Selecteer een invoerbron aan de linkerkant. Aan de rechterkant wordt de toetsenbordindeling weergegeven. Druk op de Option-toets, de Shift-toets of de Option- en Shift-toets samen om te zien hoe de indeling verandert.

Zie ookUse Trackpad Handwriting to write Chinese or Cantonese on Mac (Engelstalig)Je eigen invoerbron aanmaken en gebruiken op de Mac

Op de Mac in een andere taal schrijven (2024)
Top Articles
Why You Should Try Delta THC Drinks
Delta Air Lines - Login
Tlc Africa Deaths 2021
Walgreens Pharmqcy
Phcs Medishare Provider Portal
Guardians Of The Galaxy Showtimes Near Athol Cinemas 8
Plus Portals Stscg
Erskine Plus Portal
P2P4U Net Soccer
Vocabulario A Level 2 Pp 36 40 Answers Key
Hallelu-JaH - Psalm 119 - inleiding
The Binding of Isaac
Michaels W2 Online
“In my day, you were butch or you were femme”
Chelactiv Max Cream
Huntersville Town Billboards
Www.publicsurplus.com Motor Pool
Village
Craigslist Battle Ground Washington
Wics News Springfield Il
Del Amo Fashion Center Map
Move Relearner Infinite Fusion
Https E22 Ultipro Com Login Aspx
14 Top-Rated Attractions & Things to Do in Medford, OR
City Of Durham Recycling Schedule
Water Temperature Robert Moses
Hwy 57 Nursery Michie Tn
Core Relief Texas
Salemhex ticket show3
Blush Bootcamp Olathe
King Soopers Cashiers Check
M3Gan Showtimes Near Cinemark North Hills And Xd
Ni Hao Kai Lan Rule 34
Prima Healthcare Columbiana Ohio
The 50 Best Albums of 2023
Raisya Crow on LinkedIn: Breckie Hill Shower Video viral Cucumber Leaks VIDEO Click to watch full…
Alpha Asher Chapter 130
Fifty Shades Of Gray 123Movies
Sam's Club Gas Prices Florence Sc
Wrigley Rooftops Promo Code
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
Mathews Vertix Mod Chart
Pathfinder Wrath Of The Righteous Tiefling Traitor
About Us
Ucla Basketball Bruinzone
Best Haircut Shop Near Me
Canada Life Insurance Comparison Ivari Vs Sun Life
Lesly Center Tiraj Rapid
Identogo Manahawkin
Doelpuntenteller Robert Mühren eindigt op 38: "Afsluiten in stijl toch?"
Edict Of Force Poe
Ark Silica Pearls Gfi
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6154

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.